Bagaimana untuk Kurangkan Berat Cepat: 3 Langkah Mudah, Berdasarkan Sains

Terdapat banyak cara untuk kehilangan banyak berat badan yang cepat.

Walau bagaimanapun, sebahagian besar daripada mereka akan membuat anda lapar dan tidak puas hati.

Jika anda tidak mempunyai tekad zat besi, maka kelaparan akan menyebabkan anda menyerah pada rancangan ini dengan cepat.

rancangan yang digariskan di sini akan:

 • Membuat anda kehilangan berat badan dengan cepat, tanpa kelaparan.
 • Mengurangkan selera makan anda dengan ketara.
 • Meningkatkan kesihatan metabolik anda pada masa yang sama.

Berikut adalah pelan 3 langkah mudah untuk mengurangkan berat badan cepat.

1. Kurangkan Gula dan Kanji

Bahagian yang paling penting ialah untuk mengurangkan gula dan kanji (karbohidrat).

Apabila anda berbuat demikian, tahap kelaparan anda turun dan anda akhirnya makan lebih kurang kalori.

Kini bukan membakar karbohidrat untuk tenaga, badan anda mula makan luar lemak disimpan.

Manfaat lain dari memotong karbohidrat adalah bahawa ia merendahkan tahap insulin, menyebabkan buah pinggang anda untuk menumpahkan natrium yang berlebihan dan air keluar dari badan anda. Ini mengurangkan berat air mengasapi dan tidak perlu (2, 3).

Ia bukan sesuatu yang luar biasa untuk kehilangan sehingga 10 pound (kadang-kadang lebih) pada minggu pertama makan dengan cara ini, kedua-dua lemak badan dan air berat badan.

Ini adalah graf daripada kajian membandingkan rendah karbohidrat dan diet rendah lemak di kalangan wanita berat badan berlebihan atau obes.

Kumpulan rendah karbohidrat adalah makan sehingga kenyang, manakala kumpulan rendah lemak adalah kalori terhad dan lapar.

Memotong karbohidrat dan anda akan mula makan kurang kalori secara automatik dan tanpa kelaparan.

Secara ringkasnya, memotong karbohidrat meletakkan kehilangan lemak secara autopilot.

RINGKASAN

Mengeluarkan gula dan kanji (karbohidrat) daripada diet anda akan mengurangkan selera makan anda, menurunkan paras insulin anda dan membuat anda kehilangan berat badan tanpa kelaparan.

2. Makan Protein, Lemak dan Sayur-sayuran

Setiap seorang daripada makanan anda harus merangkumi sumber protein, satu sumber lemak dan sayur-sayuran rendah karbohidrat.

Membina makanan anda dengan cara ini secara automatik akan membawa pengambilan karbohidrat anda ke dalam julat yang disyorkan 20-50 gram sehari.

Sumber protein

 • Ikan dan makanan laut: Salmon, trout, udang, dan lain-lain
 • Daging: Daging, ayam, daging babi, kambing, dan lain-lain
 • Telur: telur Seluruh dengan kuning adalah yang terbaik.

Kepentingan makan banyak protein tidak boleh dipandang remeh.

Ini telah terbukti untuk meningkatkan metabolisme sebanyak 80 hingga 100 kalori setiap hari.

diet tinggi protein juga boleh mengurangkan keinginan dan fikiran obsesif tentang makanan sebanyak 60%, mengurangkan keinginan untuk lewat malam snek separuh, dan membuat anda begitu penuh bahawa anda secara automatik makan 441 kurang kalori setiap hari – hanya dengan menambah protein untuk diet anda .

Apabila ia datang untuk mengurangkan berat badan, protein adalah raja nutrien. Tempoh.

Rendah Carb Vegetables

 • timun
 • Swiss Chard
 • tauge
 • tomato
 • Kembang kol
 • brokoli
 • bayam
 • Kale
 • Kobis
 • salad

Jangan takut untuk memuatkan plat anda dengan sayur-sayuran rendah karbohidrat. Anda boleh makan sejumlah besar daripada mereka tanpa lebih 20-50 karbohidrat bersih setiap hari. Diet yang berasaskan kebanyakannya pada daging dan sayur-sayuran mengandungi semua serat, vitamin dan mineral yang anda perlukan untuk menjadi sihat.

Sumber lemak

 • minyak alpukat
 • Minyak zaitun
 • Minyak kelapa
 • Butter

Makan 2-3 hidangan bagi setiap hari. Jika anda mendapati diri anda lapar pada waktu petang, menambah santapan yang ke-4.

Jangan takut makan lemak, kerana cuba untuk melakukan kedua-duanya rendah karbohidrat dan rendah lemak pada masa yang sama adalah resipi untuk kegagalan. Ia akan membuat anda merasa sengsara dan meninggalkan rancangan itu.

Untuk melihat bagaimana anda boleh memasang makanan anda, lihat rancangan makanan rendah karbohidrat dan senarai ini daripada 101 sihat resipi rendah karbohidrat.

RINGKASAN

Memasang setiap hidangan daripada sumber protein, satu sumber lemak dan sayur-sayuran rendah karbohidrat. Ini akan meletakkan anda dalam lingkungan karbohidrat 20-50 gram dan dengan ketara mengurangkan tahap kelaparan anda.

3. Timbang Lif 3 Kali seminggu

Anda tidak perlu bersenam untuk menurunkan berat badan dalam pelan ini, tetapi ia adalah disyorkan.

Pilihan terbaik adalah untuk pergi ke gym 3-4 kali seminggu. Melakukan memanaskan badan dan mengangkat beberapa berat.

Jika anda baru ke gym, minta jurulatih untuk nasihat.

Dengan mengangkat berat, anda akan membakar banyak kalori dan menghalang metabolisme anda dari perlahan, yang merupakan kesan sampingan yang biasa kehilangan berat badan.

Kajian mengenai diet rendah karbohidrat menunjukkan bahawa anda juga boleh mendapatkan sedikit otot manakala kehilangan sejumlah besar lemak badan.

Jika mengangkat berat bukan satu pilihan untuk anda, kemudian melakukan beberapa latihan kardio seperti berjalan, berjoging, berlari, berbasikal atau berenang memadai.

RINGKASAN

Ia adalah yang terbaik untuk melakukan beberapa jenis latihan rintangan seperti mengangkat berat. Jika itu bukan satu pilihan, latihan kardio juga berkesan.

Pilihan – Lakukan “Carb Feed ulang” Setelah seminggu Penerbangan

Anda boleh mengambil satu hari cuti setiap minggu di mana anda makan lebih karbohidrat. Ramai orang lebih suka Sabtu.

Ia adalah penting untuk berpegang kepada sumber karbohidrat sihat seperti oat, beras, quinoa, kentang, kentang manis, buah-buahan, dan lain-lain

Tetapi hanya ini satu hari karbohidrat tinggi – jika anda mula melakukan lebih kerap daripada sekali setiap minggu anda tidak akan melihat banyak kejayaan pada pelan ini.

Jika anda mesti mempunyai hidangan menipu dan makan sesuatu yang tidak sihat, maka melakukannya pada hari ini.

Sedar bahawa makanan cheat atau refeeds karbohidrat TIDAK perlu, tetapi mereka boleh meningkatkan beberapa hormon pembakaran lemak seperti leptin dan tiroid hormon.

Anda akan mendapat berat badan pada siang hari Feed ulang anda, tetapi kebanyakan ia akan menjadi berat air dan anda akan kehilangan sekali lagi dalam 1-2 hari akan datang.

RINGKASAN

Mempunyai satu hari setiap minggu di mana anda makan lebih karbohidrat adalah betul-betul boleh diterima, walaupun tidak perlu.

Bagaimana Dengan Kalori dan Bahagian Kawalan?

Ia tidak perlu untuk mengira kalori selagi anda menyimpan karbohidrat yang sangat rendah dan berpegang kepada protein, lemak dan sayur-sayuran rendah karbohidrat.

Walau bagaimanapun, jika anda benar-benar mahu mengira mereka, menggunakan kalkulator ini.

Masukkan butiran anda, dan kemudian memilih nombor dari sama ada “Kurangkan Berat” atau “Kurangkan Berat Cepat” seksyen – bergantung kepada berapa cepat anda ingin menurunkan berat badan.

Terdapat banyak alat yang hebat yang anda boleh gunakan untuk mengesan jumlah kalori yang anda makan. Berikut adalah senarai kaunter 5 kalori yang bebas dan mudah untuk digunakan.

Matlamat utama pelan ini adalah untuk menjaga karbohidrat bawah 20-50 gram setiap hari dan mendapat sepanjang kalori dari protein dan lemak.

RINGKASAN

Ia tidak perlu untuk mengira kalori untuk menurunkan berat badan pada pelan ini. Ia adalah yang paling penting untuk ketat menjaga karbohidrat anda dalam julat 20-50 gram.

10 Berat Badan Tips Untuk memudahkan (dan Pantas)

Berikut adalah 10 tips untuk mengurangkan berat badan lebih cepat:

 1. Dapatkan tidur yang nyenyak, setiap malam. tidur miskin adalah salah satu faktor risiko kuat untuk berat badan, jadi menjaga tidur anda adalah penting.
 2. Makan makanan anda perlahan-lahan. pemakan cepat mendapatkan lebih berat dari masa ke masa. Makan perlahan-lahan membuat anda berasa lebih penuh dan meningkatkan hormon berat mengurangkan.
 3. Minum kopi atau teh. Jika anda seorang peminum kopi atau teh, kemudian minum seberapa banyak yang anda mahu sebagai kafein boleh dalam mereka meningkatkan metabolisme anda dengan 3-11%.
 4. Pilih berat badan makanan kerugian-friendly (lihat senarai). makanan tertentu adalah amat berguna untuk kehilangan lemak. Berikut adalah senarai 20 berat makanan yang paling kerugian mesra di bumi.
 5. Elakkan minuman bergula dan jus buah-buahan. Ini adalah perkara yang paling menggemukkan anda boleh masukkan ke dalam tubuh anda, dan mengelakkan mereka boleh membantu anda menurunkan berat badan.
 6. Makan sarapan tinggi protein. Makan sarapan tinggi protein telah ditunjukkan untuk mengurangkan keinginan dan pengambilan kalori sepanjang hari.
 7. Minum air setengah jam sebelum makan. Satu kajian menunjukkan bahawa minum air setengah jam sebelum makan meningkat berat badan sebanyak 44% lebih 3 bulan.
 8. Makan serat larut. Kajian menunjukkan bahawa serat larut boleh mengurangkan lemak, terutama di kawasan perut. makanan tambahan serat seperti Glucomannan juga boleh membantu.
 9. Makan kebanyakannya keseluruhan, makanan yang tidak diproses. Base sebahagian besar daripada diet anda pada makanan keseluruhan. Mereka lebih sihat, lebih mengisi dan kurang berkemungkinan untuk menyebabkan makan berlebihan.
 10. Timbang diri anda setiap hari. Kajian menunjukkan bahawa orang yang mempunyai berat badan mereka setiap hari adalah lebih cenderung untuk mengurangkan berat badan dan mempertahankannya untuk masa yang lama .

Lebih tips di sini: 30 Cara Mudah untuk Kurangkan Berat Naturally (Disokong oleh Sains).

RINGKASAN

Ia adalah yang paling penting untuk berpegang kepada tiga peraturan, tetapi ada beberapa perkara lain yang boleh anda lakukan untuk mempercepatkan perkara.

Bagaimana Fast Anda Akan Kurangkan (dan faedah-faedah lain)

Anda boleh mengharapkan untuk menurunkan 5-10 paun berat (kadang-kadang lebih) pada minggu pertama, kehilangan berat badan maka konsisten selepas itu.

Secara peribadi, saya boleh kehilangan pound 3-4 seminggu untuk beberapa minggu apabila saya melakukan ini dengan tegas.

Jika anda baru kepada diet, kemudian perkara yang mungkin akan berlaku dengan cepat. lebih berat badan yang anda perlu hilang, lebih cepat anda akan hilang.

Untuk beberapa hari pertama, anda mungkin berasa agak pelik. badan anda telah membakar karbohidrat untuk selama ini, jadi ia boleh mengambil masa untuk itu untuk mendapatkan digunakan untuk membakar lemak dan bukannya.

Ini dipanggil “rendah karbohidrat flu” atau “keto flu” dan biasanya lebih dalam masa beberapa hari. Bagi saya ia mengambil masa tiga. Menambah sedikit garam tambahan untuk diet anda boleh membantu dengan ini.

Selepas beberapa hari pertama, kebanyakan orang melaporkan perasaan yang sangat baik, dengan tenaga yang lebih daripada sebelumnya.

Walaupun beberapa dekad histeria anti-lemak, diet rendah karbohidrat juga memperbaiki kesihatan anda dalam banyak cara lain:

 • tekanan darah meningkatkan dengan ketara.
 • Kecil, LDL padat kolesterol (tidak baik) terbenam.
 • gula darah cenderung untuk pergi ke bawah pada diet rendah karbohidrat.
 • Trigliserida cenderung untuk turun.
 • HDL kolesterol (yang baik) naik.
 • Selain daripada itu di luar, diet rendah karbohidrat kelihatan seperti mudah untuk mengikuti diet yang rendah lemak.

RINGKASAN

Anda boleh mengharapkan untuk kehilangan banyak berat badan, tetapi ia dependson orang yang berapa cepat ia akan berlaku. diet rendah karbohidrat juga meningkatkan tahap kesihatan anda dalam banyak cara-cara lain.

Anda Tidak Perlu berlapar untuk Kurangkan Berat

Jika anda mempunyai keadaan perubatan, berbincang dengan doktor anda sebelum membuat perubahan kerana pelan ini dapat mengurangkan keperluan anda untuk ubat.

Dengan mengurangkan karbohidrat dan mengurangkan tahap insulin, anda menukar persekitaran hormon dan menjadikan badan dan otak anda “mahu” mengurangkan berat badan.

Ini membawa kepada dikurangkan secara drastik selera makan dan kelaparan, menghapuskan sebab utama bahawa kebanyakan orang gagal dengan kaedah penurunan berat badan konvensional.

Ini terbukti untuk membuat anda kehilangan sehingga 2-3 kali lebih banyak berat badan yang biasa rendah lemak, diet kalori terhad.

Satu lagi faedah yang besar bagi orang yang tidak sabar adalah bahawa kejatuhan awal dalam berat air boleh membawa kepada perubahan yang besar dalam skala seawal pagi.

Berikut adalah beberapa contoh makanan rendah karbohidrat yang mudah, lazat dan boleh disediakan dalam masa kurang 10 minit: 7 Makanan Sihat rendah Carb dalam 10 Minit atau Kurang.

Mengenai rancangan ini, anda boleh makan makanan yang baik sampai kenyang dan masih menurunkan satu tan lemak. Selamat datang ke syurga.